latinica  ћирилица
20/07/2018 |  22:40 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Звезда са 3:0 кренула у одбрану титуле

Црвена звезда успјешно је почела одбрану титуле убједљивом побједом над Динамом из Врања у првом колу нове сезоне Суперлиге Србије – 3:0 (1:0).

Црвено-бијели су у лаганом ритму и измијењеном саставу, са два тинејџера у стартној постави, без већих проблема поразили дебитанта у најквалитетнијем рангу такмичења.

Добро су се Врањанци бранили готово до полувремена, имали су чак и огромну шансу за вођство послије мање од 100 секунди игре, али им се концепт игре у потпуности распао пошто је Душан Јованчић у 41. минуту погодио за вођство домаћина.

Сигуран тријумф најавио је деветнаестогодишњи Дејан Јовељић већ послије шест минута игре у наставку сусрета, да би коначан резултат поставио, још један новајлија, Милан Јевтовић у 76. минуту.

Српског шампиона већ у уторак очекује наставак борби за пласман у Лигу шампиона, а на Маракани ће у оквиру другог кола квалификација гостовати шампион Литваније Судува.

У истом термину на програму је био и дуел у Новом Саду, а домаћа Војводина и лучанска Младост подијелиле су бодове (1:1). Воша је водила од 13. минута поготком Исмаела Бека Фофане, али је Стефан Димић изједначио у 29 и резултат се више није мијењао.