latinica  ћирилица
20/07/2018 |  21:58 | Аутор: Агенције

Роналдо изабрао Јувентус због мањег пореза

Предсједник шпанске Ла Лиге Хавијер Тебас тврди да Кристијано Роналдо није навео праве разлоге за прелазак из Реала у Јувентус када је рекао да му је потребан нови изазов у каријери.
Кристијано Роналдо (Фото: juventus.com) -
Кристијано Роналдо (Фото: juventus.com)

Роналдо је прије неколико дана прешао из Реала у Јувентус у трансферу вриједном 112 милиона евра што је одјекнуло у фудбалском свијету.

Португалац је послије девет година одлучио да промијени средину, а изабрао је најтрофејнији италијански клуб.

У Јувентусу су одушевљени што су успјели да доведу петоструког освајача Златне лопте.

Навијачима је казао да му је потребан нови изазов у каријери, али неки сматрају да је он у Италију отишао јер су тамо порези много погоднији за фудбалере.

- Више ће новца зарадити тамо. Њему много више одговара да буде у Италији, што се тиче новца. Међу свим великим лигама шпанска има најгору ситуацију што се тиче пореза. Није да је у другим земљама много нижи порез, али када зарађујете толики новац као он, онда те мале разлике у процентима се преводе у велике разлике у новцу за играче - рекао је предсједник Ла Лиге Хавијер Тебас.

Најбољи фудбалер свијета је својевремено имао проблема са оптужбама за утају пореза. Послије финала Лиге шампиона Португалац је био незадовољан понудом Реала од кога је очекивао много већу суму у новом уговору.