latinica  ћирилица
19/07/2018 |  12:50 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Почео Сајам руралног стваралаштва "Таревци 2018."

Округлим столом о теми "Практична искуства у сектору пољопривреде и руралног развоја у БиХ од претприступа до чланства у ЕУ" у Таревцима, бошњачком повратничком насељу у Модричи, данас је почео Девети сајам руралног стваралаштва "Таревци 2018", на којем је учешће најавило 65 излагача из БиХ, Србије и Хрватске.
Модрича- сајам "Таревци 2018" - Фото: СРНА
Модрича- сајам "Таревци 2018"Фото: СРНА

Сајам организује Општа пољопривредна задруга "Таревци" под покровитељством Владе Републике Српске, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Владе Тузланског кантона.

Директор задруге "Таревци" Нитхет Сулејман изјавио је да ће овај сајам, који је Модрича уврстила у календар привредних и туристичких манифестација ове општине, трајати три дана.

"Сутра је предвиђено стручно савјетовање о теми "Локални економски развој -кориштење потенцијала наше земље за развој иновативног и конкурентног руралног туризма" и посјета Агро-бизнис центру Таревци", рекао је Сулејман.

Он је напоменуо да ће о "Значају развоја руралног туризма за укупни рурални развој Републике Српске и БиХ", "Могућностима кориштења претприступних фондова ЕУ у БиХ" и "Значају и улози иновативног маркетинга у развоју руралног туризма", говорити савјетник министра за туризам Српске Александар Ђурић, представник Министарства спољне трговине и економских односа БиХ Емир Ђедовић, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи у Србији Драго Цвијановић и представници задруге "Таревци".

"Свечано отварање сајма планирано је у суботу, 21. јула, представљањем излагача и смотром 10 културно-умјетничких друштава из БиХ, Хрватске, Србије", рекао је Сулејман.