latinica  ћирилица
19/07/2018 |  10:49 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мектић проблем покушава фактурисати локалним властима

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је данас да, док се мигрантска криза заоштрава и пријети да прерасте у хуманитарну катастрофу, вапај градоначелника Бихаћа, Велике Кладуше и Петровца нема ко да чује.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Министар безбједности Драган Мектић у недостатку визије за рјешење овог немалог изазова, покушавајући да избјегне властиту одговорност, без икаквог стида покушава овај проблем фактурисати локалним властима", рекао је Шпирић Срни.

Он је подсјетио да је прије неколико мјесеци Мектић негирао да проблем мигрантске кризе постоји и најављивао да ће ова криза заобићи БиХ.

"Данас, када проблеми кулминирају, министар јуриша у фотељу државног парламентарца за плату од близу шест хиљада КМ, док мигранте оставља на немилост јесени, зимским условима, под шаторима и ведрим небом", рекао је Шпирић, који је и посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Шпирић је додао да остаје да се види да ли ће небрига или незнање Мектића мигранте натјерати да слиједе пут власти Бихаћа да одговорност потраже испред институција БиХ.

"Једно је сигурно - звати се министар и бити уистину министар није исто", закључио је Шпирић.

На најаву градоначелника Бихаћа Шухрета Фазлића да ће због мигрантске кризе у том граду, 26. јула бити одржани протести у Сарајеву, Мектић је изјавио да дође ако нема паметнијег посла и упитао шта градоначелник Бихаћа има са мигрантима.

На подручју Унско-санског кантона налази се више хиљада миграната, а према наводима званичника тамошњих општина, из дана у дан усложњава се хуманитарна ситуација са мигрантима, као и безбједносна.