latinica  ћирилица
18/07/2018 |  14:26 | Аутор: СРНА

Челинац: Бројне манифестације поводом Дана општине

У Челинцу ће поводом 25. јула, Дана општине и крсне славе - Светог архангела Гаврила, бити организоване бројне манифестације, рекао је начелник Момчило Зељковић.
Челинац - Фото: РТРС
ЧелинацФото: РТРС

Обиљежавање Дана и крсне славе почеће у суботу, 21. јула, ултрамаратоном у помен погинулим српским борцима у одбрамбено-отаџбинском рату, и у знак сјећања на стогодишњицу побједе Српске војске у Првом свјетском рату.

Истог дана у вечерњим часовима на спортском центру "Тукови" биће одржана смотра фолклора.

Зељковић је навео да ће током јулских свечаности бити организована и улична трка, рукометни турнир за млађе категорије, те кошаркашки и шаховски турнир.

"Традиционална бициклистичка трка од Челинца до Млинске ријеке биће одржана 29. јула, а ове године се очекује рекордан број екипа на турниру у малом фудбалу", рекао је Зељковић и додао да ће у сарадњи са Удружењем спортских риболоваца бити одржано и такмичење у лову рибе удицом на пловак.

На Дан општине, у сриједу, 25. јула, у јутарњим часовима биће положени вијенци у спомен-капели у порти Храма Светог архангела Гаврила, а увече ће бити одржана свечана академија.

Зељковић је додао да ће овим манифестацијама присуствовати бројне делегације и представници градова партнера из окружења.

"На свечаној академији ће бити уручена признања појединцима и колективима за њихов ангажман и рад", рекао је Зељковић.

Према његовим ријечима, дан касније, испред општинске управе биће постављен славски штанд, гдје ће грађани имати прилику да разговарају са руководством локалне заједнице.