latinica  ћирилица
18/07/2018 |  12:37 | Аутор: СРНА

Требиње: Почели радови на уређењу Ћатовића крака

Хидроелектране на Требишњици са 2.100.000 КМ финансирају радове који су почели на уређењу Ћатовића крака у требињском насељу Растоци, што ће имати вишеструки значај за град, рекао је данас директор ХЕТ-а Гордан Мишељић.
Требиње: Ћaтoвићев крак - радови - Фото: СРНА
Требиње: Ћaтoвићев крак - радовиФото: СРНА

Он је новинарима напоменуо да пројекат има за циљ рјешавање плављења овог дијела града, изградњу шеталишта са расвјетом у дужини од 1.100 метара, као и зида дуж корита ријеке Требишњице како би се обезбиједио пут.

Санацијом Ћатовић крака добија се и атрактивни простор који ће се новим урбанистичким, а касније и просторно-регулационим планом уредити.

Извршни директор за производњу и техничке послове у ХЕТ-у Илија Таминџија напоменуо је да је један од бенефита пројекта то што ће Требиње добити нове хектаре атрактивне урбане површине између ријеке Требишњице и Ћатовића крака.

Према његовим ријечима, за ту површину Одјељење за урбанизам Града ће одредити намјену у зависности од потенцијалних инвеститора који су заинтересовани за градњу.

Директор "Херц-градње" Драган Алексић, предузећа које изводи радове навео је да се тренутно ради на функционалном и визуелном дијелу Ћатовића крака, протицајног крака, напомињући да је рок за завршетак 457 радних дана.

"Надамо се да ће нас вријеме послужити да у року завршимо радове и да уредимо овај дио града", рекао је Алексић.