latinica  ћирилица
18/07/2018 |  09:04 | Аутор: СРНА

Човић: Наћи ко је фалсификовао документ

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић очекује да ће надлежне институције спровести истрагу о томе ко је фалсификовао документ из Предсједништва којим се јавност дезинформише да је он боравио у службеној посјети Русији и пратио утакмицу Хрватске на Свјетском фудбалском првенству о трошку БиХ, те одговорне за то казнити.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

"Моје колеге Младен Иванић и Бакир Изетбеговић сагласиле су се да усвојимо закључак да надлежне институције спроведу истрагу о томе ко стоји иза фалсификованог документа и да се о резултатима истраге изјасне у року од 30 дана", рекао је Човић, додавши да ће на наредној сједници Предсједништва тражити информацију о томе докле је дошла истрага.

Човић је за сарајевски "Дневни аваз" рекао да је и раније било дезинформација и неистина које није демантовао, али да је посљедње пласирање неистина прешло мјеру која не штети више само њему као појединцу, него и Предсједништву и самој БиХ.

"Када неко то уради у институцији Предсједништва, можете мислити шта је могуће урадити у неким другим институцијама", оцијенио је Човић.

Он је додао да очекује да ће истрага довести до санкција за оне који су злоупотријебили свој положај у Предсједништву и фалсификовали и у јавност пласирали лажни документ, преноси сарајевски дневник.

"Људи који су у Предсједништву раније учествовали у неким сличним радњама прошли су без икаквих санкција. Стога сам инсистирао да се овај пут укључе институције изван Предсједништва које морају наћи начина да открију с чијег је рачунара то урађено, ко је дезинформисао јавност и, наравно, да се траже санкције", закључио је Човић.

Лист наводи да је Тужилаштво БиХ отворило истрагу о томе ко је аутор фалсификованог документа из Предсједништва БиХ да је Човић боравио у службеној посјети Русији од 25. до 27. јуна, те да је пратио утакмицу Хрватска-Исланд на Свјетском фудбалском првенству о трошку БиХ.