latinica  ћирилица
17/07/2018 |  19:31 ⇒ 19:59 | Аутор: klix.ba

Мектић: Има ли градоначелник Бихаћа паметнијег посла од доласка у Сарајево?

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је данас да су најављени протести у Сарајеву, због мигрантске кризе у Бихаћу, бесмислени и непотребни.

- То је потпуно бесмислено и непотребно. Он /Шухрет Фазлић/ ако нема паметнијег посла да ради за грађане, бујрум нека дође. Он тражи да Министарство безбједности ради озбиљније посао. Па који он посао ради? Шта он има са тим мигрантима? Нема ништа, као градоначелник - рекао је Мектић у изјави за Кликс, реагујући на најаву градоначелника Бихаћа Шухрета Фазлића да ће због мигрантске кризе у овом граду, 26. јула у Сарајеву бити одржани протести.

Мектић је навео да ни градоначелници и начелници Бихаћа, Цазина, Велике Кладуше и Босанског Петровца не желе мигранте у својим општинама.

- Па гдје ћемо с њима? Ми их молимо као људе да се договоре у Унско-санском кантону. Сутра моји сарадници опет иду горе. Нека одреде једну локацију коју ћемо претворити у прихватни центар. Они су дубоко политички подијељени. Они једни другима физички буквално о глави раде. Мени је било непријатно када сам присуствовао њиховим састанцима - рекао је Мектић.

Подвукао је да Министарство безбједности ради озбиљан посао, те да улаже велике напоре како би се ријешила ситуација.

- Ми радимо озбиљно, препознајемо криминалне особе. Ево данас смо их пет-шест идентификовали, испразнили пензионерски дом у који су илегално ушли. Ђачки дом је тренутно прихватни центар у Бихаћу. То не можемо промијенити, када они не дају другу локацију - рекао је Мектић.

Он је, такође, додао да се 26. јула неће с њима састати.

- Више пута сам их позивао у Сарајево ради договора, а и говорио сам им да ћу увијек доћи и у Бихаћ што сам и учинио. Они сада преко мене неће правити своју политичку кампању и због тога се с њима, када дођу како су најавили у Сарајево, нећу састајати - каже Мектић.

Подсјећамо, градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић изјавио је да је на данашњој сједници Градског вијећа донесена одлука да због мигрантске кризе у овом граду 26. јула буду одржани протести у Сарајеву.