latinica  ћирилица
17/07/2018 |  18:02 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Источна Илиџа: Путеви Српске праве нови кружни ток

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа Путеви Републике Српске и Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа потписаће сутра Споразум о изградњи кружног тока на укрштању магистралног пута М18 и регионалног Р446 (Кула) у општини Источна Илиџа, најављено је из службе за односе с јавношћу Путева Српске.
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Путеви Републике Српске ће у овој години издвојити 10 милиона КМ за путну инфраструктуру у сарајевско-романијској регији.

Изградња једне кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву је у току, а осим кружне раскрснице на Кули, очекује се ускоро и изградња још једне код тржног центра Том.

Такође, како су рекли у Путевима, ових дана биће расписан и јавни позив за најбољег извођача за дионицу Тријанга-Јасик на путу Источно Ново Сарајево-Јахорина-Пале, чија је вриједност 3,5 милиона КМ.

Осим тога, Путеви ускоро започињу изградњу кружног тока у Власеници, а у Зворнику ће градити два кружна тока. Иде и реконструкција путева Зелени Јадар-Братунац-Скелани, затим путног правца Шековићи-Милићи, као и Шековићи-Власеница.

Прије зимског режима одржавања, како наводи Нешић, Путеви такође настављају и са изградњом источне заобилазнице око Требиња, а недавно је пуштен у саобраћај реконструисани дио магистралног пута М6.1 који пролази кроз Невесиње.

- И ова општина ће до краја године добити обновљене главне саобраћајнице, савремени кружни ток, а биће извршена и реконструкција магистралног пута Невесиње-Мостар. Чим буду одблокирана средства од акциза, почеће реконструкција магистралног пута према Мостару, као и реконструкција пута Требиње-Љубиње-Столац - каже Нешић.

Извор: insajder.ba