latinica  ћирилица
17/07/2018 |  16:56 ⇒ 16:59 | Аутор: СРНА

Павловић: Нека БиХ иде у НАТО без Српске

Независни кандидат за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима Војин Павловић поручио је предсједавајућем Савјета министара Денису Звиздићу да његова жеља за приступање БиХ НАТО може бити изводљива, али без Српске која би тим чином убрзала стицање самосталности и независности као држава.
Братунац - Војин Павловић - Фото: СРНА
Братунац - Војин ПавловићФото: СРНА

Павловић је у данашњем саопштењу осудио то што су Звиздићеве изјаве о придруживању БиХ том савезу подржали функционери Савеза за промјене, односно СДС.

"Апсурдно је да члан Представничког дома у парламенту БиХ Александра Пандуревић из СДС-а критикује Владу Републике Српске за лоше услове живота, а плаши народ причом о придруживању у НАТО", оцијенио је Павловић.

Он је оцијенио политику Савеза за промјене поражавајућом и да она пријети развлашћивањем и нестанком Републике Српске, што ће народ на изборима казнити.

"НАТО је у посљедњих пет година прошлог вијека два пута бомбардовао српски народ и убијао дјецу и цивиле, уништавао мостове и друге објекте под изговором увођења демократије и мира. Зар смијемо тако брзо заборавити све жртве и зло коју је та злочиначка организација нанијела нашем народу?", пита Павловић.

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић изјавио је јуче да очекује да ће БиХ до краја године активирати Акциони план за чланство у НАТО.

Он је истакао да свој оптимизам заснива на основу дискусија и бројних састанака који су претходили самиту НАТО-а у Бриселу.