latinica  ћирилица
17/07/2018 |  15:16 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Стевандић: Српски представници у Сарајеву дужни да поштују Резолуцију

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је за Срну да су Резолуцију о војној неутралности дужни да поштују српски представници на нивоу заједничких органа, али да они не само да не поштују институције Српске него их и стално нападају.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Коментаришући тврдње предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића да ће БиХ до краја године активирати Акциони план за чланство у НАТО, Стевандић је нагласио да представници Савеза за промјене на то не реагују.

- Звиздић нам говори о двије ствари - прво да су то његове жеље и дио предизборног и националног програма, а друго је да то све знају у Савезу за промјене, који умјесто да реагују нападају Републику Српску и њене институције, које су по томе питању веома јасне - рекао је Стевандић.

Он је додао да, по свему судећи, представници Савеза за промјене на нивоу БиХ нападају Српску зато што су то, како је рекао, дужни управо Звиздићу и осталима који воде пројекат БиХ према НАТО.

- Мислим да је неопходно питати народ о сваком виталном питању. То што се представници Савеза за промјене праве мутави када Звиздић договара НАТО пројекате, умјесто да се томе супротставе или да се усагласе са Републиком Српском, они се баве искључиво нападима и слабљењем Републике Српске. То говори да су управо они подршка таквим Звиздићевим радњама - поручио је Стевандић.

Стевандић је додао да такви српски представници више никад не смију да у име Републике Српске добију било какву позицију у Сарајеву.

- Они су из Републике Српске узимали гласове, а фотеље су узимали од Бакира /Изетбеговића/, Звиздића и сличних и показало се да служе искључиво интересима федералних партнера са којима су у власти - рекао је Стевандић.

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић изјавио је јуче да очекује да ће БиХ до краја године активирати Акциони план за чланство у НАТО.

Он је истакао да свој оптимизам заснива на основу дискусија и бројних састанака који су претходили самиту НАТО-а у Бриселу.