latinica  ћирилица
17/07/2018 |  12:01 ⇒ 12:02 | Аутор: Б92

Крајчек: Ако Новак буде онај стари- Рафа нема ни најмање шансе

Ричард Крајчек, шампион Вимблдона 1996. године, каже да Новак Ђоковић може да освоји наредних пет Гренд слемова.

Најбољи српски спортиста свих времена освојио је у недјељу свој четврти трофеј на Вимблдону, први послије скоро двије године – потврдивши да се послије проблема с повредом вратио на врхунски ниво.

"Ђоковић може да освоји наредних пет Гренд слемова јер је евидентно да су му само били потребни мечеви. По мени, уколико остане здрав, први је фаворит на УС Опену. Ако буде имао још неколико тешких, неизвјесних мечева до почетка турнира у Њујорку – вјерујем да ће поново бити непобједив", рекао је некадашњи трећи играч свијета.

Да га ништа неће зауставити у Лондону било је и дефинитивно јасно у спектакуларном полуфиналу против Рафаела Надала, када је славио послије велике борбе у пет сетова и преко пет часова игре.

"Мислим и да Рафа може до 20 Гренд Слемова, попут Роџера Федерера, прије него што се повуче. Али, опет, уколико Новак буде онај стари... Сјећате се, Надал није имао ни најмање шансе против Ђоковића, па вјерујем да је и то изузетно важно, односно – умногоме зависи од тога како ће се Новак осјећати. Уколико то не буде случај, онда Рафа може до 20 слемова", закључио је Крајчек.