latinica  ћирилица
17/07/2018 |  11:01 ⇒ 16:00 | Аутор: РТРС

Немањи Понорцу сребро на Војвођанској златној рукавици

Боксер из бањалучког клуба "Свети Георгије 2015" Немања Понорац освојио је сребрену медаљу на 36. Војвођанској златној рукавици за младе боксере од 17 и 18 година, која је одржана у Суботици.
Немања Понорац - Фото: РТРС
Немања ПонорацФото: РТРС

Понорац је побједом над шкотским боксером Раселом Џејсоном, којег је побиједио техничким нокаутом у трећој рунди, обезбиједио пролаз у финале, гдје је заустављен од боксера из Казахстана Акхметзканов Амура.

Он је истакао да је сребрна медаља велики успјех за бокс у Републици Српској и БиХ.

"Захваљујући господину Миленку Томићу, предсједнику Боксерског савеза Републике Српске омогућено нам је учешће на једном од најпрестижнијих боксерских турнира и који је препознатљив у цијелом свијету, што говори о учешћу држава које су дошле на исти", рекао је Понорац.

На овом међународном турниру у боксу учестовали су и бањалучки боксер из "Славије" Стефан Чајић, Ђорђе Живановић из братуначког клуба " Кум " и Драгољуб Кулић из БК "Обилић" из Зворника.

Важно је навести да је Драгољуб Кулић, зворнички боксер, побиједио боксера из Словеније, али је заустављен од репрезентативца Индије у једном веома неизвјесном мечу.

Стефан Чајић иако је показао да може парирати са најбољим боксерима младих у свијету је изгубио меч у првом кругу од шкотског боксера, док је Ђорђе Живановић такође заустављен у првом кругу од боксера из Пољске.

Државе које су доминирале у боксу дефинитивно су Индија, Казахстан и Тајланд, иако су све државе учеснице показале изузетно висок квалитет бокса. Боксерски тим из Релублике Српске и БиХ предводили су тренери Душко Зорић из Бањалуке и Мирко Ждрало из Зворника.

На овом међународном турниру у боксу учествовале су 24 државе, а турнир је трајао од 10-16.07.2018.године.