latinica  ћирилица
17/07/2018 |  09:52 | Аутор: СРНА

Ухапшена два лица због неовлаштеног промета дрога

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ на подручју Фоче и Вишеграда ухапсили су два лица за која се сумња да су извршила кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

У оквиру оперативне акције кодног назива "Варда" усмјерене против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, Сипа је јуче извршила претресе објеката на двије локације у власништву осумњичених лица.

Приликом претреса пронађена је и привремено одузета опрема и материјал за узгој и производњу канабиса, шест стабљика конопље и два мобилна телефона. Пронађени предмети и трагови ће се користити као доказ у кривичном поступку, саопштено је из Сипе.

По окончању претреса, у службеним просторијама Сипе извршена је криминалистичка обрада над ухапшеним лицима која су у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске, предата поступајућем тужиоцу на даље поступање.

Наведене активности су реализоване у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.