latinica  ћирилица
16/07/2018 |  19:53 ⇒ 20:04 | Аутор: Агенције

Роналдо: Желим и у Јувентусу показати да сам врхунски играч

Португалски нападач Кристијано Роналдо први пут се од потписа за Јувентус обратио новинарима, а након обављеног љекарског прегледа рекао је зашто је напустио Реал Мадрид и одабрао Јувентус.
Кристијано Роналдо (Фото: juventus.com) -
Кристијано Роналдо (Фото: juventus.com)

- Не могу лако одговорити на то питање. Јувентус је један од најбољих клубова на свијету. Добро сам размислио. Пријатељи и колеге су ми рекли да је то клуб у којем могу играти и због тога сам одлучио да потпишем за Јуве. То је велик клуб, највећи у Италији. На крају и није била тако тешка одлука за мене. Више размишљам о садашњости. Волим фудбал, још сам млад и волим изазове. Ово није само каријера, него и испуњење сна. Играо сам за Спортинг, Манчестер Јунајтед, Реал Мадрид и сада Јувентус. Нисам могао ни да замислим бољи исход. Ово је нови изазов за моју каријеру и играчи мојих година иду у Кину, Катар или САД, али ја сам изабрао Јувентус. Могу наставити каријеру на високом нивоу и то је најважније - рекао је Роналдо.

Трансфер Португалца је протекао у сјенци догађања на Свјетском првенству с којега је испао с Португалом већ у четвртфиналу, па је и то утицало да се што прије објави трансфер.

- Провео сам девет сјајних сезона у Реалу, али је дошло вријеме за нови корак у каријери. Покушаћу и овдје да покажем да сам врхунски играч, тренираћу максимално и желим да покажем колико могу. Веома сам амбициозан и волим нове изазове. Надам се да ће све проћи како сам замислио. Знам да је ово тешко првенство, али желим нова искуства у каријери. Увијек сам имао тешке изазове и не желим сједити и гледати на оно што сам постигао, већ да наставим напорно да радим и сигуран сам да ће све бити јако успјешно и даћу свој максимум. Знам да је трофеј Лиге шампиона оно што сваки клуб жели. Сигурно да ћемо се борити за ту титулу. Тај трофеј се не може лако освојити, али надам се да ћу дати свој допринос Јувентусу и да ће клуб коначно успјети да освоји и овај трофеј - истакао је Роналдо.

На крају је прокоментарисао да на играче не гледа као ривале и да то није одлика његовог карактера.