latinica  ћирилица
16/07/2018 |  15:30 ⇒ 17:39 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Декларација НАТО лидера је разбојништво

Удружење "Част отаџбине" оцијенило је као "разбојништво" декларацију на НАТО самиту у Бриселу којом се државна заједница БиХ прихвата као да је већ чланица НАТО пакта, не поштујући жељу српског народа, као ни одлуке институција Републике Српске.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

"Велике западне силе су донеле рат на Балкан крајем прошлог века, а у декларацији кажу да ће НАТО бити `посвећен` стабилности и безбедности западног Балкана. Какво разбојништво и лицемерности од `српских пријатеља` са Запада", наводи "Част отаџбине".

Ово удружење истиче да велике силе, чланице НАТО пакта, врше огромни притисак на Србију и Републику Српску, како би до краја ове године све земље Балкана увели у своје чланство и ослободили их од "карцерогеног" утицаја Руске Федерације.

"Република Српска је против чланства у НАТО пакту, што су ставови потврђени кроз институције. Разлог је брутално бомбардовање Србије и Републике Српске крајем прошлог века, од стране деветнаест чланица НАТО савеза, где је нанета огромна штета држави, које се може мерити стотинама милијарди долара, великим бројем погинулих цивила и огромном броју накнадно оболелих од карцинома као последице уранијумског зрачења", саопштено је из "Части отаџбине".

Ово удружење навело је да "Енглеска припрема нови контигент шпијуна и убица за обезбеђење `демократије` у Републици Српској" и оцијенило да се те припреме врше "уз садејство Бакира и зликовца Орића".

"Само лаковерни и добро плаћени стварају илузије о заједничким интересима. Нјихов интерес је био увек окренут на штету Срба, само је увек било Бранковића, Лазовића, Дивљака и сличних. За наш опстанак је потребна саборност према политици која је усмерена ка опстанку Републике Српске", закључује се у саопштењу Удружења "Част отаџбине".