latinica  ћирилица
16/07/2018 |  13:39 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

У току ексхумација на подручју Дрвара

На подручју Дрвара у току је ексхумација на двије локације, јамама Голубњача и Аташевац, гдје су током припремних радова пронађени посмртни остаци, потврдио је Срни члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Никола Перишић.
Институт за нестале особе - Фото: РТРС
Институт за нестале особеФото: РТРС

Перишић је рекао да су по наређењу Тужилаштва БиХ посмртни остаци пренесени у мртвачницу у Бањалуци гдје ће се у присуству вјештака судске медицине радити на идентификацији.

Он је нагласио да су сви ови радови у вези са нестанком Срба у акцији "Олуја" 1995. године.

"На подручју такозване високе Крајине, биће још ексхумација. Карактеристичне општине су Дрвар, Петровац, Грахово и Гламоч", навео је Перишић.

У току ексхумације на подручју Гламоча, која је рађена прије петнаестак дана, пронађен је посмртни остатак који је пребачен у Бањалуку ради идентификације.

"Пронађена је лобања на некадашњој линији разграничења између Војске Републике Српске и Хрватског вијећа одбране на подручју Гламоча 1995. године", изјавио је Перишић.

Он је додао да је Тужилаштву БиХ поднесен захтјев за наставак радова на овом подручју, чему ће претходити уређење терена које је обрасло ниским растињем.

Перишић се нада да ће ти радови бити настављени у најскорије вријеме.