latinica  ћирилица
15/07/2018 |  16:23 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Политички кандидати сјеверозападног дијела Српске спремни за нову изборну трку

За нову изборну трку увелико су спремни политички кандидати сјеверозапдног дијела Републике Српске. Из приједорске регије у клупе Народне скупштине, након октобарских избора сјешће седам представника.

У Представнички дом Парламентарне скупштине БИХ из изборне јединице 1 директно ће ући три кандидата, из неке од 22 локалне заједнице. У питању су већ добро позната имена и искусни кадрови, али и нове снаге. Без доктора, неће проћи ни овогодишњи октобарски избори.

 Душко Ивић, већ је познато име из клупа Народне скупштине Републике Српске и уједно ДНС-ов носилац листе изборне јединице 1. За парламент БиХ три кандидата приједорске регије. Међу њима као носилац листе, садашњи делегат у Дому народа, Драгутин Родић. Циљ ДНС-а су два мандата, а можда и трећи у Народној скупштини и један представник у Парламенту БиХ из приједорске регије.

"Прије свега смо водили рачуна да на листи буду људи који су доказани прије свега у свом професионалном животу и који читав свој радни и политички вијек живе са народом и на крају крајева ту су на услузи народу и покушавају да рјешавају многе проблеме", истакао је генерални секретар ДНС-а и нослилац листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ-а изборне јединице 1 Драгутин Родић.

Попут коалиционог партнера и СНСД има исте циљеве за Народну скупштину Републике Српске. Садашњи члан њиховог клуба у локалном прламенту Дражен Врховац, уједно је и носилац СНСД - ове листе за изборну јединицу један. Саша Бурсаћ, кандидат је за БиХ парламент.

"Надамо се да ћемо својим мандатима допринијети бољем раду Републике, раду републичког парламента а самим тим и свим грађанима боље да кажем сутра у Републици Српској", истакао је замјеник предсједника градског Одбора СНСД-а Приједор Драгослав Кабић.

СДС -ов шеф клуба из одборничких клупа приједорског локалног парламента, носилац је листе и кандидат за Народну скупштину. У име ове партије, два су кандидата из приједорске регије за парламент БиХ. Доктори, Слободан Станић и Маја Драгојевић Стојић.

"Ми смо направили један састав између старих искусних и нових младих људи којих има чак 70-80 одсто. Тако да овај пут сигурно излазимо са једном новом снагом", нагласио је предсједник градског одбора СДС-а Приједор и носилац листе изборне јединице 1 за НС РС Милан Тубин.

Садашњи посланик у Народној скупштини носилац је листе ПДП-а за изборну јединицу један. Перица Бундало очекује да се резултат са прошлих избора, понови.

"Имамо млађих људи, а и старијих. Два су љекара, два професора наука, два доктора доктора наука, три инжињера свих структура", навео је предсједник регионалног Одбора ПДП-а и носилац листе за НС РС изборне јединице 1 Перица Бундало.

Очекују политичари, али и грађани који ће седмог октобра, дати коначну ријеч.