latinica  ћирилица
14/07/2018 |  10:44 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Отворена изложба фотографија "Најљепше слике Новог Града"

У Галерији у Новом Граду отворена је изложба фотографија под називом "Најљепше слике Новог Града". Аутори најбољих фотографија награђени су новчано.

Фотографија Игора Цвјетојевића, Слап на Уни оцијењена је као најуспјешнија. Цвјетојевић се фотографијом бави петнаест година из хобија.

"То је за мене велико признање.Ово није моја прва изложба,прво такмичење,али је ово мени у овом граду најважније.Ја сам овом фотографијом желио да прикажем колико је овај град лијеп.Уна је јединствена ријека". каже Цвјетојевић.

Милован Антонић бави се фотографијом дуже од 50 година. Овај пут опредијелио се за фотографију из сеоског амбијента и освојио друго мјесто.

"Ради се о млину који је назван борбаш. Он има интересантну унутрашњу структуру. Игре природне свјетлости која је ухваћена и мисаоне емотивне поруке", додао је Антонић.

Изложба је приређена у оквиру петровданских дана, Дана и крсне славе општине Нови Град.

"Размишљали смо у правцу да подстакнемо креативност младих аутора из наше средине. Као и да промовишемо љепоте наше општине. У томе смо морам да кажем успјели", истакао је директор Јавне установе Културно образовни центар Дражен Бабић.

На конкурсу је учествовало десет фотографа. Изложба ће бити отворена до 27.јула.