latinica  ћирилица
13/07/2018 |  16:03 | Аутор: СРНА

Трнинић: Идуће седмице почиње реконструкција пута Дрињача-Скелани

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић најавио је да ће идуће седмице почети радови на реконструкцији регионалног пута Дрињача-Братунац-Скелани.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Трнинић је истакао да је ријеч о радовима вриједности 5,5 милиона марака и да је акценат на санацији више од 20 клизишта и одрона уз овај пут која су се појавила приликом поплава 2014. године и касније.

Он је навео да су почели радови на изградњи приступних путева новом мосту и будућем граничном прелазу "Братољуб" између Братунца и Љубовије.

"Управа за индиректно опорезивање БиХ добила је грађевинску дозволу и може приступити расписивању тендера за избор извођача за изградњу граничног прелаза и царинског терминала који ће бити на територији Републике Српске, али заједнички за БиХ и Србију", рекао је Трнинић данас у Братунцу.

Он је најавио да очекује да ће идуће седмице у Братунац доћи са вршиоцем дужности директора "Путева Републике Српске" Ненадом Нешићем да са начелником општине Недељком Млађеновићем потпишу споразум о изради техничке документације за изградњу заобилазнице око Братунца према новом мосту.