latinica  ћирилица
13/07/2018 |  15:09 | Аутор: sputniknews.com

Осим: Срби, учите од Хрвата!

Ивица Осим, легедарни југословенски тренер, рекао је да земље из региона морају да извуку оно најбоље из успјеха Хрватске на Мундијалу у Русији.
Ивица Осим - Фото: Getty Images
Ивица ОсимФото: Getty Images


Осим, који је последњи тренер фудбалског тима Југославије, објаснио је и разлику између Србије и Хрватске у фудбалу.

-Треба знати учити, што рече Далић, треба бити понизан и скроман и треба прихватити да неко нешто боље ради, а на то ми не пристајемо никада. Кад пристанемо на то да неко нешто боље ради и уради од нас и да нам то буде пример, а врло смо тешки на томе, то ће бити најбољи пут. Ово је доказ више зашто су Хрвати дошли до финала а, зашто не — Србија. Према томе, овде треба бити паметан и искористити искуства Хрватске која су свјежа и преиспитати себе, играче и њихово понашање, као и медије, поштено да вам кажем - рекао је Ивица Осим.

Хрватска се пласирала у финале Свјетског првенства побједом над Енглеском послије продужетака.

-Медијски гледано, били су умјеренији него многи други. Оно што Далић (хрватски селектор) често прича, та скромност је врло битна, бар на нашим просторима, да останемо на земљи. Ништа случајно не долази. Пуно је рада и талента кога су, хвала богу, Хрвати имали. Имали су неколико изванредних играча и добро су искористили политичку ситуацију на Балкану. Све је то њима у прилог ишло и на један мудар начин су то искористили. Од некадашњих непријатеља правили су себи пријатеље и врло паметно су поступали, без неке велике помпе - каже легендарни Осим.

"Коцкасти" ће у великом финалу Мундијала играти против Француске, а меч је на програму у недељу од 17 часова на стадиону Лужњики у Москви.