latinica  ћирилица
13/07/2018 |  14:57 | Аутор: СРНА

Родић: Раније било квалитетних рјешења за Изборни закон БиХ

Делегат ДНС-а у Дому народа Парламента БиХ Драгутин Родић истакао је да је у измјенама и допунама Изборног закона БиХ, које су предлагане у периоду од 2010. до 2014. године, било доста позитивних и квалитетних рјешења, која су уз више политичког слуха и воље одавно могла бити примијењена.
Драгутин Родић (Фото: www.parlament.ba) -
Драгутин Родић (Фото: www.parlament.ba)

Родић, који је у претходном мандату био члан Интерресорне радне групе која је радила на измјенама и допунама овог закона, нагласио је да је Изборни закон БиХ, по важности, други документ послије Устава, те да опредјељује одређене демократске процесе у земљи.

Када је ријеч о раду парламента БиХ, Родић је навео да нема стабилне парламентарне већине која подржава извршну власт и та чињеница доводи до одређених проблема у функционисању и саме БиХ.

- Морам да кажем да су у добром дијелу доношене одлуке гдје је опозиција гласала за одређена рјешења из Реформске агенде, а парламентарна већина није. То је по мени апсурд, јер апсолутно мора постојати одговорност када преузмете неке обавезе и рјешавате их - нагласио је Родић.

Родић је напоменуо и да Стратегија ЕУ за западни Балкан, која је усвојена почетком године, није изненађујућа и да БиХ мора радити и даље на путу ка ЕУ, саопштено је из ДНС-а.