latinica  ћирилица
13/07/2018 |  14:15 ⇒ 18:03 | Аутор: Агенције

Трамп многе критиковао, а дочекали га протести! (ФОТО)

Амерички предсједник Доналд Трамп у интервјуу за лист Сан оптужио је британску премијерку Терезу Меј да је уништила Брегзит, а није се уздржао ни од критика на рачун лондонског градоначелника Садика Кана.

Трамп је у Лондон допутовао јуче послије бурног самита НАТО-а у Бриселу.

Ово је његова прва посјета Британији од када је постао предсједник САД, а уочи доласка рекао је да му не сметају протести против њега у Лондону.

Трамп је јуче оптужио и лидере ЕУ да су уништили своју културу и идентитет дозволивши милионима миграната да уђу у Унију.

Додао је и да ће одржати односе са руским колегом Владимиром Путином, упркос тровањима нервним агенсом "новичоком" у Солсберију.

Трамп тврди да милиони Британаца подржавају његову политику.

"Краљица је изванредна жена"

Амерички предсједник је рекао да је британска краљица Елизабета Друга "изванредна жена" и да није нервозан због данашњег састанка са њом.

- Изванредна жена. Радујем се састанку. Сматрам да добро представља своју земљу - рекао је Трамп у интервјуу за Сан.

Као један од разлога зашто се диви краљици, Трамп је навео да она током свих ових година "заиста никада није направила грешку".

Према ранијим најавама, краљица, Трамп и његова супруга Меланија ће у замку Виндзор попити чај.

По завршетку турнеје, Трамп и Меланија отпутоваће за Шкотску, гдје планирају да проведу викенд, а на шкотском острву Луис рођена је Трампова мајка.

Демонстрације против Трампа (фото:Курир)

Демонстранти исмијали Трампа - пустили балон бебе с његовим ликом 

Неколико дестина хиљада демонстранта исмејало је данас Трампа приказујући га као огроман балон у облику наранџасте бебе која вришти.

Беба у пеленама са препознатљивим праменом косе и мобилним телефоном за твитовање винула се изнад зграде парламента, који је централно мјесто за протесте због Трампове политике.

Организатори протеста наводе да су демонстрације организоване у 50 градова широм Британије.

Трамп је још јуче изјавио је да се због планираних протеста осјећа да није добродошао, због чега ће избјегавати престоницу што је више могуће.

- Волио сам Лондон. Нисам био (у Лондону) дуже вријеме. Али, ако учине да се не осјећам добродошлим зашто бих остао тамо? - запитао је он.