latinica  ћирилица
12/07/2018 |  19:38 | Аутор: Независне

Контеу отказ, Сари нови менаџер Челсија

Доскорашњи тренер Наполија Маурицио Сари близу је да постане менаџер Челсија.
Маурицио Сари - Фото: nezavisne novine
Маурицио СариФото: nezavisne novine

Сари би накасније до петка требало да постигне коначни договор са лондонским клубом, потврдио је Наполијев адвокат Матија Грасани.

"До петка би требало Сари да потпише. Постигнут је договор и све је готово", рекао је Грасани за локални радио Кис Кис.

Истовремено, 'Плавци' су саопштили да су отпустили менаџера Антонија Контеа, а Роман Абрамович мораће да исплати некадашњем селектору Италије девет милиона фунти.

Конте је у својој дебитанској сезони у Премијер лиги донио титулу на Стамфорд Бриџ, прошле сезоне и ФА Куп, али то није било довољно да се неутралише изостанак из Лиге шампиона пошто је Челси завршио као петопласирани.

С друге стране, Сари је три године био тренер Наполија и у том периоду подигао је клуб у сам врх италијанског фудбала, али није успио да освоји титулу Серије А, иако је у сезони 2016./2017. био први на полусезони.

По завршетку прошле такмичарске године, смијењен је због сукоба са предсједником Аурелијом де Лаурентисом, а на његово мјесто дошао је Карло Анчелоти.

Спекулише се да би један од помоћника могао да му буде Ђанфранко Зола, жива легенда Челсија, док би с њим пут Лондона, за 50.000.000 фунти, могао и везиста Наполитанаца Жоржињо, на чему Сари инсистира.