latinica  ћирилица
12/07/2018 |  17:53 | Аутор: СРНА

Ухапшене четири особе због 18 крађа у Подгорици

Црногорска полиција расвијетлила је 18 тешких крађа почињених на штету више предузећа у Подгорици и ухапсила четири особе, од којих је једна малољетна.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

Из црногорске Управе полиције саопштено је да су ухапшена лица чији су иницијали Е.Ф. /18/, В.М. /18/ и С.Ц. /18/ из Подгорице, због сумње да су починили та кривична дјела, док је у 12 кривичних дјела учествовао и Б.Х. /17/.

Осумњичени су у јуну и јулу проваљивали улазна врата и прозоре на пословним и угоститељским објектима и на приватним здравственим установама и трговинским радњама.

"Они су, сумња се, ова кривична дјела починили у Подгорици и украли возило `голф` , које су користили у извршењу осталих кривичних дјела", истакли су из полиције.

Из полиције су додали да су осумњичени украли око 4.000 евра, 800 турских лира, четири лаптопа, таблет, девет мобилних телефона, ручни сат веће вриједности, алкохолна пића и гардеробу.

Полиција је украдено возило пронашла и вратила власнику, као и извјесну своту украденог новца.

"Осим 18 кривичних дјела извршених у Подгорици, осумњичени су да су извршили и 17 кривичних дјела у Бару, Будви и Тивту", додаје се у саопштењу.