latinica  ћирилица
12/07/2018 |  11:19 ⇒ 11:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Три године од напада на Вучића и ништа

Три године од напада на Александра Вучића на комеморације у Сребреници, упркос низа званичних захтјева, одговора нема, каже министра унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
Напад на Вучића у Поточарима - Фото: ТАНЈУГ
Напад на Вучића у ПоточаримаФото: ТАНЈУГ

- Иако смо неколико пута ургирали и инсистирали на различитим нивоима, од првог писма које је упутио директор полиције до ургенције из Тужилаштва, и на свим нивоима тражили да се поведе озбиљна истрага која ће довести до директних извршилаца и организатора напада који је угрозио живот Вучића, ми нисмо добили одговор - рекао је министар за АТВ.

Иако се, како подсјећа, чак и на ТВ снимцима виде неки који носе јавно акредитације па се дефинитивно мора рећи да се зна идентитет тих људи, Србија није добила никакав одговор, нити је одговор могао да резултује јер озбиљне истраге очигледно није било.

Министар, међутим, каже да и даље не губи наду да ће озбиљни људи у службама безбједности, а увјерен је, додаје, да има таквих људи у бх. службама безбједности, пронаћи снаге да се посвете и пронађу оне који су одговорни.

- Да пронађу људе који су каменицама и на други начин покушали да угрозе живот Александра Вучића и да на такав начин покажу да не постоји неко ко ће такву врсту злочина моћи да почини, а да остане некажњен - нагласио је Стефановић.

Вучић, који је тада био премијер Србије, је нападнут 11. јула 2015. у Поточарима, током комеморације у Сребреници. Група људи га је прво вербално вријеђала, затим је каменован и погођен у главу.

Након инцидента у Поточарима, као главни виновник означен је 40-годишњи Алмир Мердић из Тешња. Био је предмет истраге коју је, како су медији пренијели у августу 2016, Тужилаштво БиХ против њега обуставило.