latinica  ћирилица
10/07/2018 |  13:38 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

Дачић: Хапшења су супротна ономе што се говори у Бриселу

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је осудио хапшење петорице Срба у Шилову крај Гњилана, истакавши да је то супротно од онога што је договорено у Бриселу.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

"То су акти који ометају дијалог и који су апсолутно супротни ономе што се говори у Бриселу", рекао је Дачић, додавши да је и на посљедњем састанку двије делегације у Бриселу договорено да се подстиче стварање атмосфера за компромис и дијалог.

Према његовим ријечима, то што се догодило у Шилову показује да неко не желе ни компромис, ни дијалог, те да је то само реаговање на одлазак Срба из косовских безбједносних структура.

"Ово је реаговање на то што су се Срби повукли из безбедносних структура које Приштина жели да прави под патронатом неких западних замаља, стварајући тиме нуклеус за неку нову војску Косова коју желе да формирају", рекао је Дачић.

Он је подсјетио да је шест држава повукло признање такозване независности Косова, додавши да је размишљао и да приштинском министру спољних послова Беџету Пацолију пошаље дипломатске ноте у којима се то наводи, јер он тврди да Приштина није добила ниједну дипломатску ноту о повлачењу признање.

"Морам да вам кажем да ни ми /Београд/ нисмо добили ниједну ноту од оних земаља које су признале Косово и да нас нико није обавестио о томе", рекао је Дачић.