latinica  ћирилица
10/07/2018 |  12:04 | Аутор: СРНА

Михајилица: Утицај СДА на правосуђе разлог што није ријешен напад на Вучића

Нема никакве дилеме да постоји утицај бошњачких странака, прије свега СДА, на рад правосудних и безбједносних институција у БиХ и да је то разлог што нема помака у истрази о покушају убиства предсједника Владе Србије Александра Вучића прије три године у Поточарима код Сребренице, сматра предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Миланко Михајилица.
Миланко Михајилица - Фото: РТРС
Миланко МихајилицаФото: РТРС

"Напад на Вучића морао је бити организован, неко је у то упетљао прсте и зато нема истраге и одговорности", рекао је Михајилица Срни.

Према његовим ријечима, чињеница да се три године након покушаја убиства Вучића надлежне безбједносне, а прије свега правосудне институције у БиХ, нису макле од почетка, представља не само скандал и срамоту, него и најбољи доказ да је у то умијешан неко коме одговара да овај случај не буде ријешен и да не буду пронађени одговорни за покушај убиства и организатори свега тога.

"То свакако остаје мрља у односима БиХ са Србијом која се не може обрисати, чак и ако постоје покушаји предсједника Вучића да се односи Србије и БиХ нормализују и подигну на виши ниво, упркос том срамном чину. То је најбољи доказ да БиХ има проблеме у функционисању у свим сегментима", оцијенио је Михајилица.