latinica  ћирилица
09/07/2018 |  21:43 ⇒ 21:44 | Аутор: СРНА

Позив државницима и медијима да заједнички обиљеже злочин у Залазју код Сребренице

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији "Косметске жртве" је, у име породица српских жртава у мјесту Залазје код Сребренице и косметских жртава, позвало државнике и медије Србије да у Залазју у четвртак, 12. јула, заједно обиљеже сјећање на 26 година од злочина над српским цивилима.
Сребреница - Споменик у Залазју - Фото: СРНА
Сребреница - Споменик у ЗалазјуФото: СРНА

У саопштењу се напомиње да ће породице косметских жртава присуствовати обиљежавању тог злочина, гдје је у једном дану убијено 49 цивила жена, дјеце и стараца, а 10 заробљено, који су касније убили муслимански злочинци.

"Као и све злочине, и овај злочин не смемо предати забораву и препустити само породицама жртава да саме у свом болу обележе ту годишњицу", наводи се у саопштењу Удружења.

Из Удружења истичу да се породице жртава из Републике Српске и киднапованих и убијених на Косову и Метохији годинама заједнички боре да би приказале страдање свог народа и обиљежавају датуме злочина над Србима.

Породице убијених српских цивила из Сребренице, Кравице, Братунца долазиле су више пута на обиљежавање годишњица у спомен-соби "Косметске жртве".