latinica  ћирилица
09/07/2018 |  18:24 | Аутор: СРНА

Србија - САД: О војној сарадњи и ситуацији у региону

Министар одбране Србије Александар Вулин разговарао је данас у Београду са замјеником помоћника државног секретара САД у Бироу за операције рјешавања конфликата и стабилизације Питом Мароком о војној сарадњи, политичко-безбједносној ситуацији у региону и борби против тероризма.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Мароко се интересовао за питања у вези са улогом медија и друштвених мрежа у Србији у борби против ширења насилног екстремизма.

"Србија и Министарство одбране отворени су за дијалог и разматрање пројеката од заједничког интереса у тој области имајући у виду да су регионална сарадња и размена информација од круцијалног значаја за јачање безбедности свих грађана", рекао је Вулин.

Он је оцијенио и да Војска Србије развија капацитете за борбу против савремених пријетњи реализацијом вјежби каква је здружена вјежба Војске Србије и Националне гарде Охаја, под називом "Сајбер Тесла", саопштило Министарство одбране Србије.

Он је указао и на изузетну улогу Србије током најинтензивнијег периода мигрантске кризе, када су заједничким напорима све безбједносне институција допринијело бољој безбједности и борби против тероризма и вјерског екстремизма, наводи се у саопштењу.