latinica  ћирилица
09/07/2018 |  18:23 | Аутор: РТРС

Изложба у Приједору: 90 фотографија за 90 година Рудара

Низом манифестација овог љета Фудбалски клуб Рудар Приједор обиљежава 90 година свог рада. Једна од тих активности усмјерена је на тематску изложбу фотографија која је обухватила период од самог оснивања, па до данашњих дана.
Рудар Приједор - Фото: РТРС
Рудар ПриједорФото: РТРС

Под слоганом”Наших 90 година” у Музеју “Козара” у Приједору отворена је изложба са 90 фотографија из 90 година клуба који је оставио значајан траг не само на просторима Српске, већ и раније у оквирима Југославије.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић истиче да је Рудар један од симбола града на Сани.

-Желио бих да се Рудар Приједор врати на стазе старе славе. Лијепо је на једном мјесту видјети све ово и подсјетити се на оне који више нису са нама, али и на оне који су годинама са овим клубом проносили име Приједора широм некадашње Југославије - рекао је Ђаковић.

Предсједник Организационог одбора прославе јубилеја, Стојан Јањетовић напомиње да су “зелено-црне” боје препознатљиве овог љета.

-Имали смо кадетски међународни турнир, потом постављање бисте у Љубији и на стадиону у Приједору, а до краја године потрудићемо се да у наше крајеве доведемо сениорске тимове Триестине из Италије, те још једног клуба из “велике четворке” бивше Југославије, а све ћемо завршити свечаном академијом. Надам се да ће и резултати свих погона Рудара пратити свечане активности, како би цјелокупна слика била што љепша – нагласио је Јањетовић.