latinica  ћирилица
09/07/2018 |  15:50 ⇒ 18:00 | Аутор: СРНА

Касиповић: Не знам за захтјеве ММФ-а

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас у Бањалуци да не зна за захтјеве Међународног монетарног фонда /ММФ/ за поновно усвајање измјена сета закона који се односе на повећање плата и да на сједници Владе никада о овоме није било говора.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

"Конципирајући законска рјешења кретали смо се у оквиру бруто плата и зато смо мијењали Закон о порезу на доходак. Нажалост, није се свако једнако обрадовао повећању плата и мотивација за овакве конструкције не стоји", рекао је новинарима Касиповић, који је и министар правде Републике Српске.

Он се нада да ће у наредној години бити створени услови за додатно повећање плата у Републици Српској.

На питање да ли су Срби, који затворске казне издржавају у Федерације БиХ, добили право премјештаја у Српску, Касиповић је рекао да, нажалост, нису.

"Познато је да смо имали неколико инцидентних ситуација у Казнено-поправном заводу Зеница, након чега је Република Српска усвојила измјене Закона о извршњу кривичних санкција, сличан закон је конципиран у ФБиХ, али никада није усвојен. Надам се да ће у догледно вријеме поново бити обновљена процедура или сачињен нови закон да би ово питање било ријешено", каже Касиповић.