latinica  ћирилица
09/07/2018 |  15:23 ⇒ 21:35 | Аутор: Б92

Јокићу 148 милиона за нови уговор

Српски кошаркаш Никола Јокић званично ће објавити наставак сарадње са Денвер Нагетсима. Mомак из Сомбора добио је највећи уговор у историји српског спорта – за пет година инкасираће 148 милиона долара.
Никола Јокић (Фото:  denverstiffs.com) -
Никола Јокић (Фото: denverstiffs.com)

Дозволивши Јокићу да постане ограничен слободан агент, Нагетси су показали добру вољу према српском кошаркашу јер су могли да га плате само 1,6 милиона наредне сезоне, али су уједно и избjегли могућност да он следећег љета изабере понуду неког другог тима, јер у овом случају тим из Денвера може да изједначи сваку коју добије.

Осим тога, Нагетси су "везали" Јокића за себе на дужи период и тиме показали да ће он и у будућности бити кичма око које ће градити тим чији је основни циљ пласман у плеј-оф.

Јокић се у протекле три сезоне истакао као један од најбољих центара лиге, а посебно је скренуо пажњу јединственим додавачким вјештинама, а сада је постао и најплаћенији српски спортиста свих времена.

Прошле је просјечно биљежио 18,5 поена уз 10,7 скокова, 6,1 асистенција и 1,2 украдене лопте за 32,5 минута по мечу на 75 утакмица.

Осим њега, екипа Мајка Мелоуна сачувала је и Вила Бартона који ће за четири сезоне зарадити 54 милиона долара.