latinica  ћирилица
08/07/2018 |  17:45 ⇒ 22:13 | Аутор: РТРС

Зворник- Отклањају посљедице поплава у три насеља

У зворничким насељима Каракај, Глумина и Ораховица санирају се штете од поплаве и олујног невремена који су захватили овај крај прије два дана.

На терену су екипе Цивилне заштите, ватрогасци и мјештани. Чисте објекте, избацују муљ и воду из кућа и поплављених објеката. И комисија за процјену штете од јутрос је на терену.

Водена бујица поплавила је 25 кућа и причинила велику штету мјештанима који избацују намјештај и чисте просторије и дворишта од муља који је донијела ријечица Хоча.

Јово Остојић, из Глумине, каже да му је уништен сав намјештај у приземљу куће у коју је продрла бујица.

У насељу Митровићи, у Каракају, водена бујица је била виша од метра. Мјештани данас из дворишта избацују муљ багером, а у помоћ су стигли и ватрогасци.

Поплава је причинила велику штету и у спортској дворани џудо клуба у Средњошколском центру. Спортисти од јутра избацују уништене реквизите.

Кик боксер Никола Дробњак каже да је поплава нанијела тоталну штету, јер су им уништене вриједне струњаче, без којих не могу тренирати.

Џудисткиња Анастасија Мемедовић каже да су до сада очистили салу и свлачионице и да настављају са уређењем сале.

Члан Градске комисије за процјену штете Младен Николић је рекао да су од јутрос на терену и да су до сада обишли 18 домаћинстава која су била поплављена. Додао је да ће комисија за неколико дана саопштити процјене штета, те да ће  надлежни настојати да што прије помогну.

Планирано је да већ сутра санитарне службе изврше дезинфекцију и дезинсекцију терена и поплављених објеката.