latinica  ћирилица
07/07/2018 |  14:55 | Аутор: РТРС

Реал понудио 155 милиона евра за Сергеја

Реал Мадрид, тринаестоструки првак Европе, послао је понуду Лацију вриједну 155 милиона евра за Сергеја Милинковић-Савића, преноси угледни италијански лист Коријере дело Спорт.
Сергеј Милинковић Савић (Фото:fourfourtwo.com/) -
Сергеј Милинковић Савић (Фото:fourfourtwo.com/)

Репрезентативац Србије је сјајним партијама у дресу тима са Олимпика у претходне двије године постао један од потенцијално најскупљих играча планете, док су свјетски медији још почетком прошле сезоне писали о великом интересовању још неколико великих и богатих клубова - Пари Сен Жермена, Манчестер Јунајтеда, Манчестер Ситија, Јувентуса...

Како наводе Италијани, а потврђују и шпанске колеге, менаџер двадесеттрогодишњег офанзивног везисте, који је овог љета дебитовао за репрезентацију Србије на Свјетском првенству, Матеја Кежман изнио је понуду Реала предсједнику Олимпика  Клаудију Лотиту током заједничке вечере.

Управо је Лотито истицао да Сергеја неће продати за мање од 150 милиона евра, откривши да је одбио понуду Јувентуса већу од 100 милиона, док би некадашњи играч Војводине постао други најскупље плаћени фудбалер свих времена – одмах иза рекордера Нејмара да Силве (222 милиона), а испред Килијана Мбапеа (180) и Филипеа Кутиња (120).

Истовремено, ово би могло да значи и да је предсједник Мадриђана Флорентино Перес и званично започео реконструкцију тима, односно почео да се навикава на живот послије Кристијана Роналда, јер је најбољи играч свијета веома близу преласка у Јувентус за 100 милиона евра.