latinica  ћирилица
06/07/2018 |  19:46 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Признање Глухаковићу за унапређење пословног амбијента

Министру трговине и туризма Републике Српске Предрагу Глухаковићу у Бијељини је уручено престижно признање "Капетан Миша Анастасијевић" за унапређење пословног амбијента у Српској.
Глухаковићу уручено признање "Капетан Миша Анастасијевић" - Фото: СРНА
Глухаковићу уручено признање "Капетан Миша Анастасијевић"Фото: СРНА

Глухаковић је рекао новинарима да је туризам у Републици Српској у значајном успону, што показују статистике и стање на терену, уз оцјену да је туризам четврти стуб развоја Српске.

"За протеклих шест мјесеци имамо веома позитивам тренд раста долазака гостију и ноћења у Српској и надам се да ћемо ове године прећи и жељену цифру од три ноћења по доласку туриста", навео је он.

У име организатора, аутор пројекта "Пут ка врху" и директор новосадске агенције "Медија инвент" Владо Маркановић рекао је новинарима да је њихов циљ промоција успјеха и успјешних људи који стварају нове вриједности и имају визију развоја.

"Склони смо да више говоримо о бизарним и негативним стварима, а наш задатак је да покажемо да има тако лијепих и потизивних ствари које треба афирмисати, у циљу развоја и просперитета", рекао је он.

На свечаности у Центру за културу "Семберија" градоначелник Бијељине Мићо Мићић пожелио је да признања додијељена у 21 категорији буду додатни мотив за још већи рад и веће успјехе на подручју Семберије, Мајевице и Подриња.

Потпредједник Привредне коморе Републике Српске Михајло Видић рекао је да су награђени изабрани међу 1.600 привредних субјеката у регији.

Међу лауреатима су и замјеник министра за људска права и избеглице БиХ Предраг Јовић за професионализам и стручни ангажман у Савјету министара и начелник општине Лопаре Радо Савић као најуспјешнији начелник у региону.

Гимназија "Филип Вишњић" из Бијељине добитник је признања најбоље образовне установе у региону, а Јавна здравствена установа Болница Зворник је најбоља здравствена установа у овом региону.

Признање за традицију и друштвену одговорност у области одбране и безбједности додијељено је Техничком ремонту "Братунац", за изврсност у пословању и друштвену одговорност предузећу "Електро-Бијељина", те бијељинском мотелу "Браћа Лазић" као лидеру туристичке понуде у региону.

Међу добитницима признања су и компаније "ЗП комерц", "Интергај", "Бук промет", "Семберка", "ПАС", "Стеко центар", "Терекс коп", "Фалкон", "Хигра", "Бодакско", "Атос осигурање", "Млин Павловић" и Аграрни фонд у Бијељини.

Признање "Капетан Миша Анастасијевић" дио је пројекта "Пут ка врху" чији је циљ афирмација предузетништва, изградња и јачање просперитета у духу унапређења прекограничне сарадње, а реализују га Универзитет у Новом Саду и новосадска агенција "Медија инвент", уз помоћ и подршку привредних комора Војводине и Републике Српске.

Пројекат се у Србији спроводи од 2000. године, а у Републици Српској од 2016. године.

На свечаности у Бијељини српски пјесник Перо Зубац одржао је бесједу о задужбинарству у Србији и једном од његових првака из 19. вијека капетану Миши Анастасијевићу, трговцу и добротвору, по којем носи име награда којом се промовишу привредни развој и друштвена одговорност.