latinica  ћирилица
06/07/2018 |  15:44 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

КК "Игокеа" донирао лопте ОШ "Петар Петровић Његош" у Б. Врућици

Кошаркашки клуб "Игокеа" из Лакташа донирао је кошаркашке лопте и мајице теслићкој подручној Основној школи "Петар Петровић Његош" у Бањи Врућици.

Представници "Игокее" обрадовали су ученике подручне школе у Бањи Врућици. Нове лопте и мајице, кажу ученици, биће им од користи.

"Имали смо слабе услове за кошарку, лопте су биле избушене, слабо су одскакале, али пошто су чланови Игокее дошли да нам их подијеле, хвала им на томе јер нам пуно значи", каже Ања Салер, ученица ОШ "Петар Петровић Његош" Бања Врућица.

У "Игокеи" кажу - циљ им је да на овај начин међу основцима популаризују кошарку. Ово је једна од већих теслићких подручних школа која има значајне резултате у овој грани спорта.

"Као што сам чуо из разговора са директором, ова школа има много успјеха са кошаркашком секцијом, па се надам да ће да остваре још веће успјехе", навео је Стефан Грабљић, тренер у Кошаркашком клубу "Игокеа".

Драгутин Јелић, директор Основне школе "Петар Петровић Његош" из Теслића, рекао је да су им у посјети били људи из КК "Игокеа", који су препознали рад њихових секција које, како је рекао, имају одличне резултате.

Око 100 младих кошаркаша из "Игокее" већ трећу годину борави на кошаркашком кампу у Здравствено - туристичком центру "Бања Врућица".