latinica  ћирилица
06/07/2018 |  14:08 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Из 12 стоматолошких ординација и 12 лабораторија одузета опрема (ФОТО)

Припадници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске су, у оквиру акције "Блутут", одузели комплетну опрему, предмете и репроматеријал из 12 стоматолошких ординација и 12 лабораторија за израду стоматолошко-протетичких помагала, с циљем сузбијања нелегалног пружања медицинских услуга.
Одузета медицинска опрема -
Одузета медицинска опрема

Из МУП-а Српске саопштено је да су у претресима пронађени и одузети телефони, роковници и рачунари у којима се налазе евиденције свих поруџбина и поручилаца стоматолошко-протетичких услуга.

"Вишегодишњим илегалним пословањем, без одобрења надлежних органа, избјегнута су плаћања пореза и доприноса, а лица која су куповала наведене производе стекла су велику противправну имовинску корист, истовремено оштетивши буџет Републике Српске", наводи се у саопштењу.

Одузета медицинска опрема

У саопштењу се наводи да су претреси извршени на више од 30 локација на подручју Бањалуке, Прњавора, Приједора, Добоја, Требиња, Гацка, Билеће, Невесиња и Фоче, у којима су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела неовлаштено пружање медицинских услуга и неовлаштено бављење одређеним занимањем.

Претресе станова, помоћних објеката и ординација, у оквиру ове акције која је усмјерена на сузбијање нелегалног пружања медицинских услуга и израде стоматолошко-протетичких помагала, на широј територији Републике Српске јуче и данас спровели су полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске у сарадњи са полицијским управама Бањалука, Приједор, Добој, Фоча и Требиње.

Одузета медицнска опрема

У оквиру ове акције испитана су лица чији су иницијали Н.Ђ. /30/, Д.М. /36/, К.К. /39/, Ж.С. /34/, Д.Т. /40/, Д.М. /26/, Т.М. /27/, Л.В. /29/, С.Ј. /38/, Т.К.О. /39/, Ђ.Л. /63/, Д.Н. /63/, В.К. /37/, Ђ.М. /53/, М.В. /40/, Г.С. 60/, С.Д. /37/, Ј.В. /42/, А.М. /43/, В.М. /74/, Д.В. /68/, Л.А. /42/, Р.В. /58/, С.Г. /50/, М.К. /43/, Т.К. /44/ и Г.Ш. /43/.

"С обзиром да су претреси још у току, након комплетирања и документовања предмета, надлежним тужилаштвима, биће поднесен извјештај за почињена кривична дјела", наводи се у саопштењу.