latinica  ћирилица
06/07/2018 |  09:42 ⇒ 09:46 | Аутор: СРНА

Радојичић: Град одустао од градње зграде у Новој Вароши (ФОТО)

Бањалучка Градска управа, са градоначелником Игором Радојичићем на челу, одустала је од намјере да у Новој Вароши буде саграђена стамбена зграда у којој би се налазила и мјесна заједница, а чија би градња захватила и зелену површину.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је, послије састанка са мјештанима, изјавио да има разумијевање за већински став у овом насељу да на локацији старог монтажног објекта, гдје се сада налази мјесна заједница, не треба градити нови објекат који би, како је било планирано, захватао и оближњу зелену површину.

"Прихватио сам став Савјета мјесне заједнице и грађана који се противе предложеном нацрту регулационог подручја за ово подручје", рекао је Радојичић Срни.

Према његовим ријечима, у протеклим седмицама грађани су изразили противљење плану да се на тој парцели сагради стамбена зграда, у којој би се, уједно, налазила и мјесна заједница.

"Пошто се већина мјештана успротивила тој намјери, прихватио сам њихово мишљење тако да на тој локацији неће бити ништа грађено", рекао је Радојичић.

Он је нагласио да се у приједлогу регулационог плана за ово насеље, који би током ове године требало да се нађе пред градским парламентом, неће бити предвиђена градња и биће задржана зелена површина у садашњим оквирима.

Заједно са мјештанима, Радојичић је посјетио и градилиште новог, модерног дјечијег игралишта који се гради у овом насељу, у оквиру велике акције Градске управе и друштвено одговорних компанија.

Захваљујући овој акцији, у посљедњих годину и по дана на подручју града саграђено је 16 нових игралишта, а нови простор за забаву малишана у Новој Вароши биће изграђен донацијом компаније "Тропик".