latinica  ћирилица
05/07/2018 |  18:12 ⇒ 18:18 | Аутор: СРНА

Акција "Граница": Ухапшено 12 лица, пронађени дрога, оружје, новац и лимузине

У полицијској акцији под кодним називом "Граница", спроведеној данас на подручју Брчко дистрикта, Бијељине и Тузланског кантона, ухапшено је 12 лица због организованог криминала у вези са кривичним дјелима неовлаштена трговина дроге, оружја, муниције и производа двојне намјене.
Брчко - полиција - Фото: СРНА
Брчко - полицијаФото: СРНА

Шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић рекао је на конференцији за новинаре
да је током претреса пронађено више од килограм кокаина, пола килограма сканка, те мала лабораторија у једној кући у Брчком.

"Пронађена је и већа количина оружја и муниције, око 50.000 КМ, као и више скупоцјених аутомобила", навео је Писић и додао да је активностима обухваћено 26 лица, а 12 је лишено слободе.

Он је напоменуо да су у акцији, осим брчанске полиције, учествовали и припадницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Тузланског кантона и Агенције за истраге и заштиту БиХ.

"До сада су претреси вршени на 14 локација, и то 11 на подручју Брчко дистрикта и три на подручју Бијељине", додао је Писић.

Речено је и да је полиција Брчко дистрикта под надзором Тужилашта БиХ у новембру 2017. године почела да ради на прикупљању доказа, као и да је подршку акцији пружио МУП Аустрије.

Из Полиције Брчко дистрикта нагласили су да ће акција бити настављена.

ИЗ МУП-а Републике Српске саопштено је да су у овој акцији учествовали припадници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет, у сарадњи са полицијом Брчко дистрикта и Агенцијом за истраге и заштиту БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ.

Активности припадника МУП-а Републике Српске реализоване су на подручју Бијељине и Шамца, наводи се у саопштењу.