latinica  ћирилица
25/06/2018 |  16:15 | Аутор: СРНА

Брнабић: Влада ће стати уз Вучића током преговора

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да јој дјелује да су разговори Београда и Приштине у Бриселу били јако тешки и поручила да ће Влада Србије стати уз предсједника Србије Александра Вучића и дати му пуну подршку у даљим разговорима.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

Она је рекла да јој се чини да је у овом тренутку једино Београд "отворен за озбиљан разговор и за компромис" и нагласила да не би вољела да се та отвореност за компромис посматра као слабост Србије.

"То је показатељ наше озбиљности и јачине Србије у овом тренутку. Влада ће стати уз председника Вучића и дати му пуну подршку у даљим разговорима", нагласила је премијер.

Одговајући на питање да ли очекује скорије рјешење за Косово и Метохију након наставка преговора, Брнабићева је рекла да не може да говори о временским одредницама, преносе београдски медији.

"Апсолутно немам ниједну индицију о томе када то може да буде и да ли то уопште може да буде", рекла је она.

Према њеним ријечима, важно је да се прво имплементира све што је до сада договорено и потписано и указала да је неопходно да прво буде формирана заједница српских општина /ЗСО/.

"А потом је важно да сви буду отворени, озбиљни и храбри какав је у овом тренутку Београд и председник Србије да би се уопште размишљало о даљем дијалогу. Ми смо на страни дијалога, какви су други, ја немам ту информацију", поручила је она.

Уочи отварања два преговарачка поглавља, Брнабићева је нагласила да је Србија имала спремних пет поглавља.

"Верујем да је можда могло и више, али где смо, ту смо. Ми настављамо даље, очекујемо додатно отварање поглавља до краја године", изјавила је Брнабићева новинарима.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је са предсједником самопроглашеног Косова Хашимом Тачијем у Бриселу отворено разговарао о многим питањима, те да је договорено да сви проблеми морају да буду ријешени у миру.