latinica  ћирилица
25/06/2018 |  14:17 | Аутор: СРНА

Исплаћено више од 1,2 милиона КМ за опрему за наводњавање

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске исплатило је, посредством Агенције за аграрна плаћања, 1.205.669 КМ пољопривредницима за набавку опреме за наводњавање.
Опрема за наводњавање - Фото: РТРС
Опрема за наводњавањеФото: РТРС

Са овом уплатом, Министарство је исплатило 2.465.760 КМ за набавку опреме за наводњавање од укупно 5.000.000 КМ, колико је обезбијеђено у складу са одлуком Владе Републике Српске од краја прошле године.

Средстава су додијељена на основу јавног позива за подношење захтјева за одобравање средстава за набавку опреме за наводњавање, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Предмет набавке била су искључиво улагања у покретну опрему за наводњавање - пумпе, цијеви, цријева, тифони за наводњавање и друга опрема, те у изградњу сталне инфраструктуре за наводњавање - бушење и изградња бунара, базена, канала, објеката пумпних станица, наводи се у саопштењу.

Средства су додјељена и за трошкове електрификације система за наводњавање - трансформатор, електрокаблови, склопке, електросат и ормар, соларни панели.

За набавку опреме за наводњавање додјељује се 40 одсто средстава од укупне вриједности прихватљивих трошкова инвестиције.