latinica  ћирилица
24/06/2018 |  19:50 ⇒ 19:56 | Аутор: Б92

Сенегалци водили, Јапанци стизали, реми у Јекатеринбургу!

Фудбалери Јапана и Сенегала одиграли су неријешено 2:2 у утакмици другог кола Групе Х Свјетског првенства у Русији.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Обеј екипе сада имају по четири бода пошто је Сенегал у првом колу побиједио Пољску, а Јапан Колумбију са по 2:1.

Сенегал је два пута водио, а Јапан два пута стизао предност. Голове су за Сенегалце давали Садио Мане и Муса Ваге, а за Јапан Такаши Инуи и Кеисуке Хонда.

Јапан је у првих петнаестак минута био подређен на терену.

Сабали је пробијао лево, Исмаила Сар десно, а Нијанг је покушавао да постигне гол.

Већ на почетку другог минута, Сар шаље лопту по земљи са десне стране за Нијанга, он је није примирио већ пропустио и Садио Мане се нашао у "небраном грожђу" јер је лопта дошла њему.

Јак пас није могао најбоље да укроти иако је био лицем окренут голу и прва прилика је пропала.

Наставио је да напада Сенегал и то се исплатило уз мало среће после грешке јапанског голмана Кавашиме који је после ударца једног сенегалског играча одбио лопту до ногу Манеа.

Од њега се овог пута она одбила у мрежу и Сенегал је повео. Јапанци нису имали богзна какву игру, али су мало помало, успостављали равнотежу на терену.

Мада су имали чак 40 додавања више до половине првог дијела игре, то се није видјело кроз прилике јер је Сенегал имао пет удараца ка голу, а Јапан један.

"Самураји" су били безопасни готово пола сата, а све се враћа на нулу у 34. минуту када Нагатомо прима високу лопту и препушта је Инуију, а овај лијепим и прецизним ударцем матира Н'Диајеа за 1:1.

До краја полувремена је игра била уједначена и ниједна од екипа није успијевала да постигне још неки гол. Најближе томе је био Нијанг када је побегао Шођију и Јошиди, али му је Кавашима одбранио.

Јапанци су у другом дијелу игре имали две страшне прилике да дају гол, поведу и можда ријеше питање побједника, али то нису урадили.

Прво је Осако био сам испред гола у 60. минуту и једино су га голман Н'Диаје и Осакова неспретност деијлили од поготка. Кулибали је каснио да се повуче и остави Осака у офсајду, Шибасаки је одлично убацио лопту по земљи, али ју је Осако промашио и пропустио стопостотну шансу.

Само четири минута касније, стријелац јединог гола за Јапан Такаши Инуи погађа пречку и Јапан пропушта нову прилику за гол. По старом фудбалском правило, то је кажњено у 71. минуту када је у казнени простор на другу стативу правовремено утрчао 19-годишњи Ваге и закуцао лопту у гол Кавашиме.

Инуи је тада закаснио да га затвори и спаса није било. Међутим, измејне селектора Јапана показале су се као пун погодак. Шинђи Оказаки и Кеисуке Хонда су ушли у посљедњих двадесетак минута и Хонда је у 78. минуту постао јунак свог тима.

Нашао се на правом мјесту у казненом простору Сенегала чији га играчи нису покрили и лако је погодио за коначан резултат и 2:2. Услиједио је мирнији период игре у ком ниједна од екипа није озбиљније претила па сада обје имају по четири бода у групи.