latinica  ћирилица
24/06/2018 |  15:58 ⇒ 15:58 | Аутор: Б92

Ћорић срушио Федерера за титулу у Халеу!

Хрватски тенисер Борна Ћорић побиједио је првог тенисера свијета Роџера Федерера у финалу турнира у Халеу.

Ћорић је послије нешто више од два сата игре био бољи од Федерера у три сета, резултатом 7:6 (6), 3:6, 6:2.

Федерер није успио да освоји јубиларну десету титулу у Халеу, док је Борна овом побједом уписао свој други трофеј у каријери, после Маракеша 2017. године.

Борна је заслужено тријумфовао против 36-годишњег Швајцарца и остварио своју прву побједу у међусобним дуелима, након што је такву прилику пропустио у Индијан Велсу ове године, када је замало остао без побједе послије такође три одиграна сета.

Поене које је Хрват добијао он је и диктирао, уз понеки добар ударац из дефанзиве, и није давао Федереру пуно времена за намештање и размишљање. Роџер је играо веома брзо, сигурно и иако се мучио до сада ду Халеу у меч је ушао много боље, али је први сет ипак отишао у тај-брејк.

Швајцарац је био бољи у незваничном 13. гему, али је при резултату 6:4 Ћорић успио да веже четири поена заредом и ријеши тај деи игре у своју корист.

Федерер се вратио на потребан ниво и рутински решио други сет у своју корист, али онда у трећем Борна наставља фантастично да сервира, а сервис противника одузима чак два пута и користи другу меч лопту – за своју другу титулу у каријери.

Ово је сјајан напредак за Ћорића што се тиче турнира на трави, а уједно и највећа титула у каријери, с обзиром да је до ове недјеље имао скор на травнатој подлози 2-9.

Федерер овим поразом више неће бити свјетски број један, пошто није успио да одбрани титулу, па на његово место поново долази Рафаел Надал.