latinica  ћирилица
24/06/2018 |  15:46 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Занимљива прича о Радиславки Тодоровић

Радиславка Тодоровић вози и аутомобил, и трактор, а не заобилази ни мотоцикл. И поред захтјевног посла у пољу, нађе времена и за вожњу.

Радиславка Тодоровић из сусједног села дошла је млада, удала се, родила двоје дјеце. И док је супруг годинама радио у предузећу, она је и кућом и послом била везана за земљу. Да почне возити трактор натјерала ју је потреба, а подржао је и супруг, и свекар.

"Највише је деда био иницијатор. Хајде снајо можеш ти, хајде снајо можеш ти, и тако је то кренуло. Онда ја возим, њих двојица прутају. Што треба довезем, и нама је прешло у навику", каже Радиславка Тодоровић.

Видео погледајте и на нашем Јутјуб каналу:

Радни дан Радиславке и њених укућана почиње у пет ујутро, завршава у девет увече. Рани и касни купус, кромпир, жито сију и саде на 50 дунума своје земље и замље коју су узели у закуп. У кућним пословима помаже јој снаха.

"Онда је некад зими било да се човјек одмори. Међутим, сад нема ни тога. Зими се тај купус сије негдје око Нове године. У марту се износи, онда имамо два објекта, парсице, крмаче, тако да на селу нема одмора као што је некада било", додала је она.

Кека, како одмила зову Радиславку, као и њен супруг и син, воли мотоцикле од кад зна за себе. Мање од десет година имала је када је први пут сјела за један и провозала се.

"Чак нисам могла ногама ни дохватити доље. Возила сам онако па уз ограду се сачекам и сиђем. И онда послије све је ишло више и више", истиче Радиславка.

На нашу опаску да личи на Лепу Брену, јунакиња наше приче насмијала се и рекла да је с популарном пјевачицом пореде још од средњошколских дана. Тежак физички посао у пољу не спречава је да, као и жене којима је радни дан неупоредиво лакши, на посао одлази нашминкана, баш као дама. Јер она то и јесте.