latinica  ћирилица
24/06/2018 |  15:22 | Аутор: СРНА

У понедјељак слаба киша, углавном послије подне

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће преовладавати промјењиво облачно вријеме са слабом кишом, углавном послије подне.
Облачно - Фото: илустрација
ОблачноФото: илустрација

Ујутру и прије подне на западу ће бити претежно облачно, док ће више сунчаних периода бити у осталим предјелима.

Средином дана слаба киша почеће да пада понегдје на западу, а послије подне прошириће се на исток и југ. Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха од шест до 12, на југу до 17, а највиша дневна од 19 до 24, на југу до 27 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће свјежије.

Из Републичког хидрометеоролошког завода напомињу да ће од сриједе бити мало топлије, али са појавом кише и пљускова.

Метеоролози су за уторак, 26. јун, најавили више сунчаних периода у првом дијелу дана у сјеверним крајевима, али ће бити и повремених пљускова. На југу и истоку биће облачно и свежије са слабом кишом. Највиша дневна температура ваздуха од 16 на истоку до 25 на крајњем сјеверу и југу.

Мало топлије и промјењиво облачно биће у сриједу, 27. јуна, а киша је могућа само понегдје на истоку и југоистоку, док пљускова може бити на сјеверу. Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 27, на југу до 29 степени.

У четвртак, 28. јуна, биће још топлије и претежно сунчано, али у првом дијелу дана. Поподне се очекује промјењиво облачно са повременим пљусковима, углавном на западу и југоистоку. Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 28, на југу око 30 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава мало до умјерено облачно и сунчано вријеме, а нешто више облака има у централним и источним подручјима. До краја дана мјестимично се очекују и падавине.

Бјелашница је данас најхладнија са три степена колико је измјерено у 14.00 часова. У Калиновику је у исто вријеме било 13 степени, на Хан Пијеску 14, на Сокоцу, на Мраковици и на Иван Седлу 15, у Гацку 16, у Сребреници, Сарајеву и Ливну 18, у Мркоњић Граду, Источном Сарајеву и Крупи на Уни 19, а у Рудом, Шипову, Тузли, Градачцу и Бугојну 20 степени.

У Бијељини, Добоју, Вишеграду, Српцу и Рибнику измјерен је 21 степен, у Бањалуци, Билећи, Бихаћу и Санском Мосту 22, у Брчком, Приједору и Новом Граду 23, у Требињу и Грудама 24, а у Мостару 25 степени Целзијусових.