latinica  ћирилица
24/06/2018 |  10:31 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

У Градској топлани у Бијељини ради се редовни годишњи ремонт

Сваке године након сезоне гријања у Градској топлани у Бијељини ради се редовни годишњи ремонт.

Из овог предузећа наводе да у току сезоне нису имали ниједан дан обуставе рада због хаварија, што је било уобичајено за претходне године, те да због тога имају кориснике који се враћају и поново прикључују на топловодну мрежу.

Истичу да је наплата боља него претходних година, али је дуг и даље велики и износи 300 .000 марака.

На систем гријања градске топлане прикључено је око 1.250 корисника, од чега је стотинак правних лица. Претходних година урађено је доста на проширењу топловодне мреже, али без обзира на могућност, становници Бијељине ипак не размишљају о тој опцији.

Кажу да пуцају цијеви, пуцају вентили, те да се дешавају кварови, и онда се људи жале и укључују гријалице.

"То оде. Више од пола зараде дајемо за гријање, а овако узмем десет метара дрва, то је 650 марака и гријеш се док је сезона", коментаришу грађани.

Иако засад нема нових корисника, у Градској топлани у Бијељини истичу да је примјетан тренд враћања оних који су се ранијих година искључили с мреже, те да су прошле године гријали двије хиљаде квадрата више.

"Није то нешто пуно сад квадрата, већ је то чињеница да су нам се неки стари наши корисници вратили на систем гријања Градске топлане, што нам говори да је квалитет гријања био добар", каже Младен Красавац, директор Градске топлане у Бијељини.

Тренутно се ради редовни годишњи ремонт постројења у којем се отклањају кварови на мрежи али и постројењу. Истичу да проширење мреже зависи искључиво од финансија.

"У склопу тог редовног годишњег ремонта планирамо да уколико будемо имали средстава да повећамо број квадрата које гријемо, и то нам је сваке године у плану", наводи Красавац.

У претходне три године град Бијељина је инвестирао око 570.000 марака за реконструкцију топловодне мреже, чији су корисници од прошле године постали Градска управа и Народна библиотека "Филип Вишњић".