latinica  ћирилица
24/06/2018 |  08:14 | Аутор: СРНА

Сутра обустава саобраћаја на Мањачи због бојевог гађања

На регионалном путу Кола-Стричићи сутра ће привремено бити обустављен саобраћај због бојевог гађања на војном полигону Мањача, а возила ће бити преусмјерена на путни правац Кола-Леденице-Стричићи, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мањача - Фото: РТРС
МањачаФото: РТРС

Обустава саобраћаја биће на снази од 8.00 до 16.00 часова, али ће у одређеним интервалима, када то безбједносни услови буду дозвољавали, возила бити пропуштана.

На подручју Федерације БиХ данас је до 16.00 часова забрањено кретање теретним возилима магистралним путем Јајце-Подмилачје-Бањалука због манифестације "Свети Иво", која ће бити одржана у Подмилачју.

Алтернативни правац за ову категорију возила је Јајце-Мркоњић Град-Бањалука. Из истог разлога до поноћи је забрањен превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

Повољни временски услови јутрос погодују одвијању саобраћаја, а возачима се препоручује да буду опрезни, вожњу прилагоде условима на путу и да поштују саобраћајну сигнализацију на дионицама на којима се изводе радови.

Због припрема за санацију магистралних путева Модрича-Каруше /граница Републике Српске и Федерације БиХ/ и Дервента-Шешлије саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, али не дуже од 15 минута.

У Брчком је због изградње кружног тока на дијелу магистралног пута гдје се спајају улице Бијељинска и Илићка један измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Из АМС-а моле учеснике у саобраћају да прате саобраћајну сигнализацију и упутства радника на терену. Предвиђено је да радови трају до 26. јула.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Измјене у режиму одвијања саобраћаја актуелне су на подручју дистрикта због изградње обилазнице око Брчког, кроз улице Српске војске и 27. марта у Бијељини, на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене, те на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву на регионалном путу Кула-Враце на граници Републике Српске и ФБиХ измијењен је режим у одвијању саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника.

У мјесту Раковац на регионалном путу Каран-Нови Град саобраћај је потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због активираних клизишта једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, а возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На Озрену је и даље на снази забрана саобраћаја на дионици Добој-Манастир Петрово за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Бањалука до сутра до 5.00 часова ујутро на снази ће бити забрана саобраћаја у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од Хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, која ће бити претворена у пјешачку зону.

У осталим бањалучким улицама у којима се изводе радови на снази су обуставе и измјене режима у одвијању саобраћаја, те је на тим мјестима обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

У Федерацији БиХ због радова на потпорном зиду на дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин саобраћај се одвија претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Код тунела Игман на дионици ауто-пута Лепеница-Сарајево сјевер због санације клизишта саобраћај је преусмјерен у претицајну траку, док на локалитету Трешевине возила успорено саобраћају.

На граничном прелазу Градишка јутрос је појачан интензитет саобраћаја на улазу у БиХ из правца Хрватске, док се на осталим прелазима возила не задржавају дуже од пола часа.