latinica  ћирилица
23/06/2018 |  16:02 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

И у недјељу температура ваздуха испод просјека

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће, послије хладног јутра, током дана преовладавати пријатно вријеме са сунчаним периодима и температуром ваздуха испод просјека за почетак љета.

Ујутру ће бити претежно сунчано и хладно, поготово у вишим предјелима гдје ће температура ваздуха пасти до три степена Целзијусова.

Магла се у јутарњи часовима може очекивати понегдје око ријека и по котлинама, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана сунчано и пријатно вријеме, само током поподнева на сјеверу и истоку може бити пролазне облачности. Веома слаба кише могућа је само понегдје.

Јутарња температура између седам и 12 степени, на југу 16 степени, а највиша дневна од 19 до 24, на југу до 27 степени Целзијусова.

Метеролози су и за наредне дане најавили свјеже и промјењиво вријеме, са појавом кише и пљускова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

На Бјелашници је данас у 14.00 часова измјерен само један степен Целзијусов, док је најтоплије било у херцеговачким градовима - Требињу 24, а у Мостару 23 степена.

На Хан Пијеску је у исто вријеме измјерено 11 степени, у Калиновику и на Седлу 12, на Сокоцу 13, у Гацку, Кнежеву и на Мраковици 14, у Невесињу и Сарајеву 15, у Сребреници 16, у Источном Сарајеву, Мркоњић Граду, Шипову, Бугојни и Тузли 17, у Градачцу и Ливну 18, а у Бијељини, Добоју, Зворнику, Крупи на Уни, Новом Граду, Српцу, Фочи, Рудом, Рибнику и Санском Мосту 19 степени.

У Бањалуци, Приједору, Вишгераду и Бихаћу измјерено је 20 степени, у Брчком и Билећи 21, а у Грудама 22 степена Цезијусова.