latinica  ћирилица
23/06/2018 |  12:48 ⇒ 14:14 | Аутор: СРНА

"Буџет општине Козарска Дубица оптерећује пресуда у корист предузећа Перице Бундала"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да буџет општине Козарска Дубица оптерећује судска пресуда која је изречена у корист фирме чији је власник посланик ПДП-а Перица Бундало.

"Основни проблем је судска пресуда која је дошла у корист фирме чији власник је посланик ПДП-а Перица Бундало, са којим је склопљен уговор док је локалну власт вршио ПДП. Сада је то са каматама нарасло на 700.000 до 800.000 КМ", рекао је Додик.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да општину Козарска Дубица угрожавају стари дугови, јер је извршење буџета добро и помоћ Владе Српске не изостаје.

"Драго ми је што су се истакли ти проблеми да коначно причамо са именима и презименима. Провјерите, предузеће Перице Бундала тужило је општину Козарска Дубица за испоручивање камена или не знам чега. Договор је постигнут за насипање локалних путева које најчешће односи киша, по правилу пред изборе", рекао је Додик.

Погледајте видео и на нашем Јутјуб каналу:

Он каже да је сада, на основу судске пресуде, или плаћено на рачун, или се очекује да општина плати 800.000 КМ из времена такозваног политичког управљања ПДП-а и СДС-а.

Предсједник Владе Репблике Српске Жељка Цвијановић рекла је да се воде разговори са представницима општине Козарска Дубица због обавезујућих судских пресуда које представљају реалан проблем локалне заједнице.

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да Козарска Дубица има проблема са својим текућим пословањем због кредита и судских пресуда у претходном периоду.

"Влада Републике Српске је ове године обезбиједила Козарској Дубици око два милиона КМ за разне капиталне пројекте. Ко иде у Козарску Дубицу види колико се тамо улаже и ради. С друге стране Козарска Дубица на својим рачунима за посебне намјене има око 900.000 КМ", рекао је Тегелтија.

Он је позвао начелника општине Раденка Рељића да заједно са скупштинском већином управља новцем са оба ова рачуна и како би текуће проблеме који се јављају заједно пребродили.